ALEVA élelmiszeripari fűszerkeverékek
Fűszer, paprika, ételizesítő, Vegeta, fűszerkeverék, halászlé, Aleva, ízesítő
Vállalkozásunk 1996 óta forgalmazza az ALEVA Élelmiszeripari RT által gyártott termékeket.
Az ALEVA 1952-ben alapított, Szerbiában működő élelmiszeripari nagyvállalat.
Termékei természetes alapanyagból készült fűszerkeverékek, az igen kedvelt délszláv ízvilág tasakba zárt gasztronómiai különlegességei.
Az ALEVA nagy gondot fordít a gyártási technológia minden elemére. Termékei a legszigorúbb nemzetközi szabvány követelményeinek is megfelelnek.
A márka a termékeket ismerő emberek számára gyakorlatilag fogalommá vált, mely tradíciót, minőséget, egyediséget takar.
Ezt szeretnénk megismertetni és elterjeszteni a magyar fogyasztók között.
Az ALEVA 1952-ben alapított, Szerbiában működő élelmiszeripari nagyvállalat.
Termékei természetes alapanyagból készült fűszerkeverékek, az igen kedvelt délszláv ízvilág tasakba zárt gasztronómiai különlegességei.
Az ALEVA nagy gondot fordít a gyártási technológia minden elemére. Termékei a legszigorúbb nemzetközi szabvány követelményeinek is megfelelnek.
A márka a termékeket ismerő emberek számára gyakorlatilag fogalommá vált, mely tradíciót, minőséget, egyediséget takar.
Ezt szeretnénk megismertetni és elterjeszteni a magyar fogyasztók között.
ALEVA ÁRLISTA ÉS RENDELÉS
TERMÉKEK
Paprika: Ez a nemesédes vöröspor a világon a legmagasabb C-vitamin tartalommal rendkívüli aromát és színt kölcsönöz az ételnek, helyes arányban alkalmazva, anélkül, hogy bárkinek száját vagy gyomrát égetné.
Kulinat: Nagyon kedvelt ételízesítő, mely harmonikus ízvilágával leveseket, húsokat, tésztákat, egytálételeket, köreteket, főzelékeket ünnepivé varázsol.
Egytálételek: pörkölt, halászlé, töltött káposzta, töltött paprika, húsgombóc, babgulyás
A szerb és magyar lakta vidék, a Bácska és a Vajdaság hagyományaira építve – a szerb, a magyar és délszláv konyha aromában gazdag ízvilágát felhasználva készített ételek különleges fűszerkeverékei.
Kulinat: Nagyon kedvelt ételízesítő, mely harmonikus ízvilágával leveseket, húsokat, tésztákat, egytálételeket, köreteket, főzelékeket ünnepivé varázsol.
Egytálételek: pörkölt, halászlé, töltött káposzta, töltött paprika, húsgombóc, babgulyás
A szerb és magyar lakta vidék, a Bácska és a Vajdaság hagyományaira építve – a szerb, a magyar és délszláv konyha aromában gazdag ízvilágát felhasználva készített ételek különleges fűszerkeverékei.
Forgalmazott termékeink
Fűszerpaprika:
Erőspaprika (finoman őrölt) 100 g
Édespaprika delikát (finoman őrölt) 100 g
Édespaprika (őrölt) 50 g
Édespaprika (őrölt) 100 g
Édespaprika (őrölt) 200 g
Édespaprika (őrölt) 500 g
Édespaprika (őrölt) 1000 g
Erőspaprika (dara szerűen őrölt) 150 g
KULINAT ételízesítő:
gazdag, természetes ízvilág szerint összeállított ételízesítő
Kulinat classic 125 g
Kulinat classic 250 g
Kulinat classic 500 g
Kulinat classic 1000 g
Kulinat finesse (tartósító nélkül) 250 g
Kulinat classic 125 g
Kulinat classic 250 g
Kulinat classic 500 g
Kulinat classic 1000 g
Kulinat finesse (tartósító nélkül) 250 g
EGYTÁLÉTELEK:
Gazdag ízvilág, természetes alapanyagok
Halászlé fűszerkeverék 4 fő részére
Összetevők: hagyma, fűszerpaprika, konyhasó, egyéb fűszerek
Elkészítés:
A tasak tartalmát 1,5 liter hidegvízbe öntjük, jól elkeverjük, hozzáadunk 800g halszeletet, erős tűzön 25 percig főzzük.
Halászlé fűszerkeverék 4 fő részére
Összetevők: hagyma, fűszerpaprika, konyhasó, egyéb fűszerek
Elkészítés:
A tasak tartalmát 1,5 liter hidegvízbe öntjük, jól elkeverjük, hozzáadunk 800g halszeletet, erős tűzön 25 percig főzzük.
Pörkölt fűszerkeverék 4 fő részére
Összetevők:
50% hagyma, paprika, feketebors 17% szárított zöldség: paradicsom, sárgarépa, fehérrépa
Elkészítés:
½ kg felkockázott marhahúst párolunk fél óráig, 1,5 dl olajon, víz hozzáadásával igény szerint.
Ha a hús félig átfőtt, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük el, majd 7 dl vízzel, gyakori keveréssel fél órán át főzzük
Ízlés szerint galuskával vagy krumplival tálaljuk.
Húsgombóc fűszerkeverék 4 fő részére
Ha húsgombócot akar készíteni, csak a mi fűszerkeverékünkre és húsra van szüksége.
Elkészítés:
Öntsön 2 dl langyos vizet egy tálba, adja hozzá a tasak tartalmát, majd hagyja állni 10 percig. Adjon hozzá ½ kg darált húst és jól keverje össze. Formáljon gombócokat vagy rudacskákat és süsse ki forró olajban, vagy a sütőben.
Ha húsgombócot akar készíteni, csak a mi fűszerkeverékünkre és húsra van szüksége.
Elkészítés:
Öntsön 2 dl langyos vizet egy tálba, adja hozzá a tasak tartalmát, majd hagyja állni 10 percig. Adjon hozzá ½ kg darált húst és jól keverje össze. Formáljon gombócokat vagy rudacskákat és süsse ki forró olajban, vagy a sütőben.
Töltöttkáposzta fűszerkeverék 4 fő részére
Hozzávalók: káposztalevelek darálthús, rizs és a töltöttkáposzta fűszerkeverék
Elkészítés:
Keverje össze a tasak tartalmát 1 dl langyos vízzel, majd hagyja állni 10 percig. Adjon hozzá ½ kg darálthúst és 100g rizst. Jól keverje össze. Töltse be a káposztalevelekbe, a tölteléket helyezze egy fazékba, öntse fel vízzel, hogy ellepje. Kb 1 órát főzze.
Hozzávalók: káposztalevelek darálthús, rizs és a töltöttkáposzta fűszerkeverék
Elkészítés:
Keverje össze a tasak tartalmát 1 dl langyos vízzel, majd hagyja állni 10 percig. Adjon hozzá ½ kg darálthúst és 100g rizst. Jól keverje össze. Töltse be a káposztalevelekbe, a tölteléket helyezze egy fazékba, öntse fel vízzel, hogy ellepje. Kb 1 órát főzze.
Töltöttpaprika fűszerkeverék 4 fő részére
Keverje össze a tasak tartalmát 1 dl langyos vízzel, majd hagyja állni 10 percig. Adjon hozzá ½ kg darálthúst és 100g rizst. Jól keverje össze. A megtisztított paprikába töltjük. A tölteléket helyezze egy fazékba, öntse fel vízzel, hogy ellepje. Lisztből és paradicsompüréből rántást adunk hozzá.
Töltött cukkini és karalábé készítéséhez is ajánljuk.
Babgulyás fűszerkeverék 4 fő részére
250 g szárazbabot főzzön 1,5 liter sótlan vízben. Keverje össze a tasak tartalmát 3 dl hideg vízzel és a főtt babhoz adjuk. 10-12 percig forraljuk.
250 g szárazbabot főzzön 1,5 liter sótlan vízben. Keverje össze a tasak tartalmát 3 dl hideg vízzel és a főtt babhoz adjuk. 10-12 percig forraljuk.
Csevap fűszerkeverék 1 kg húshoz
A tasak tartalmát 1 dl langyos vízben elkeverjük. Utána 1 kg vegyes darálhúshoz (sertés, marha) keverjük, majd hűtőszekrényben 30 percig állni hagyjuk. Kis rudacskákat vagy lepénykéket formálunk, amelyeket roston vagy kevés olajban, serpenyőben sütünk ki. Apróra vágott hagymával tálaljuk.
Viszonteladóink Budapesten:
Lehel csarnok
XIII. ker., Váci út 9-15.
20/3310-127
Arany Ponty Bt. halüzlete
20/3310-127
Fény utcai piac és vásárcsarnok
II. ker., Lövőház u. 12.
Hortobágyi hal, Frici halasboltja
20/2560-275
Csepeli piac
XXI. ker., Deák tér 1.
Hal és vadbolt
20/962-9326
Tátra téri vásárcsarnok, Pesterzsébet
XX. ker., Tátra tér
Halas Bt., Hal és vad szaküzlet
20/934-8597
Viszonteladóink vidéken:
Komárom-Szőny
Bocska tó
Halastó u. 6.
30/9932/870
Hajdúszoboszló
Major u. 53.
70/772-6903
Miskolc
Miskolci piac, élő halas üzlet
20/921-2067
Debrecen
Vár u. 3.
Földszint, 4. sz. üzlet
30/9952-925
Szeged
Szegedi piac
Hal és vad üzlet
30/938-1404
Székesfehérvár
Városi piac
Élőhal árus
30/9972-455
Salgótarján
Piac, Ady E. út 2.
Hal, vad, baromfi bolt
20/576-5420
Bajánsenye
Rákóczi út 16.
Spilák halkereskedés
30/939-4404
Szekszárd
Zrínyi u. 86/b.
30/937-5770
Varsád
Czikk Halas Kft.
Kossuth u. 1.
20/535-5755
Baja
Delta Center
Bajcsy-Zs. u. 21.
30/955-7407
Dunaföldvár
Zöldségbolt
30/276-6168
Kaposvár
Noszlopy G. u. 10.
30/979-7334
Kalocsa
VII. u. 10.
70/207-4374
Paks
Villany u. 2.
30/300-5616
Paks
Péter u. 54.
20/418-4341
Soltszentimre
Virágos u. 35.
30/938-1115